Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pelamida po krakowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pelamida 1 kg
olej 150 g
kasza gryczana 400 g
słonina 150 g
cebula 100 g
mąka 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pelamida po krakowsku

Z ryby ściągnąć skórę,oczyścić,pokroić w kostkę,posolić,obtoczyć w mące,usmażyć,kaszę opłukać,zagotować w 1 l wody ,wsypać kaszę,wymieszać,dodać rybę do kaszy,delikatnie wymieszać i wstawić na około 30 min do piekarnika,słoninę podsmażyć z cebulą i polać kaszę z wierzchu ,podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.03.2012 09:17
extra
iwona332 19.07.2011 11:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak