Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borel pod beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borel 1,5 kg
masło 150 g
cebula 150 g
mąka 150 g
mleko 0,5 l
olej 200 l
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Borel pod beszamelem

Rybę oczyścić,wyfiletować,pokroić na porcje,osolić,cebulę obrać i zetrzeć na tarce ,porcje ryby obtoczyć w cebuli i mące,usmażyć na oleju,masło stopić na patelni,dodać mąkę,zrobić białą zasmażkę,dodać do gorącego mleka ,wymieszać trzepaczką ,osolić i zagotować,gęstym sosem zalać rybę i zapieć w piekarniku około 10 min,podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.02.2012 20:46
fajny sposób na rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak