Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z kapustą włoską

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 20 dkg
ziemniaki 20 dkg
cebula 2 sztuki
boczek 10 dkg
olej 1 łyżka
sól
ser pleśniowy 5 dkg
gałka muszkatołowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kapustą włoską

Od kapusty oddzielamy liście,opłukujemy i drobno kroimy.Obrane ziemniaki kroimy w kostkę,cebulę w drobniutką kosteczkę.Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na oleju.Dodajemy cebulę i ciągle mieszamy.Następnie dodajemy 3/4 litra wody.Dodajemy kapustę,ziemniaki i przyprawy i zagotowujemy.Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy około 15 minut pod przykryciem.Do zupy dodajemy rozgnieciony ser i dokładnie mieszamy.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 15.01.2013 19:30
super
anulka69 07.03.2012 10:18
smaczna
Ania67 11.11.2011 13:49
świetna
FAFIK 23.06.2011 12:42
Pyszna zupa!
ronald88 16.05.2011 10:14
super
Krystyna32 01.04.2011 07:49
pycha
joanna77 31.03.2011 09:46
mniam,mnia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak