Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe w sosie własnym z buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
śmietana 12-procentowa 100 ml
boczek wędzony 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe w sosie własnym z buraczkami

Schab dobrze rozbic na cienkie platy. Doprawic sola i pieprzem. Ogorka i cebule pokroic na 4 czesci. Boczek pokroic na 4 paski. Na kazdym kawałku mięsa położyc kawałek ogorka, cebuli i boczku. Mocno zawinąć. Smażyc na rozgrzanym oleju.Gdy sie zarumienia dodac bulion i dusic ok godziny. Doprawic smietana.Podawac z ziemniakami i buraczkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 20.01.2012 21:39
pyszne
kotlet 18.05.2011 23:07
dobry pomysł na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak