Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana szyja gęsia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szyja gęsia 1 szt
kasztany upieczone 175 g
bułka 1 szt
smalec 1 łyżka
mielone mięso 250 g
wątróbka gęsia 1 szt
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
boczek wędzony 50 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana szyja gęsia

Szyję gęsią umyć,ostrożnie oddzielić skórę od kości i chrząstek,na jednym końcu zeszyć bawełnianą nitką.Namoczoną i odciśniętą bułkę wymieszać razem z mielonym,drobno posiekanym boczkiem,posiekaną wątróbką,pociętą w kawałki marchewką i cebulą.Wszystko razem zemleć.Doprawić solą,curry,majerankiem,natką,dodać jajko i wymieszać.Farsz krótko podsmażyć na patelni z odrobiną masła,następnie wypełnić nim szyję gęsią.Zaszyć.Włożyć do rzymskiego garnka,obłożyć kasztanami,dodać smalec,przykryć i piec.Podawać z warzywami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.04.2011 17:23
extra
Ania67 20.04.2011 22:23
ciekawy przepis
kuklik 09.04.2011 10:24
wspaniałe
traktorek 31.03.2011 11:49
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak