Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
por (biała część) 1 szt
soczewica 0,5 szklanki
pieczarki 30 dag
masło 2 łyżki
czosnek do smaku
bulion warzywny 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak warzywny

1. pieczarki oczyść, pokrój. Soczewicę mocz 30 min. Czosnek obierz, posiekaj. Por oczyść, pokró w półplasterki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
2. Masło stop w rondlu, podsmaż pory i ziemniaki.Dodaj grzyby, czosnek, kminek. Podlej bulionem warzywnym. Duś na małym ogniu 20-30 min. Podawaj z korniszonami lub papryką konserwową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 08.12.2012 20:01
brzmi świetnie :)
gacopierz23 12.11.2012 17:30
ciekawe
Anna152 07.09.2012 13:49
super
eewelina 30.03.2011 19:33
czy soczewica w tej potrawie ma być surowa-tylko namoczona?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak