Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik czereśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wrzątek 3 szklanki
czereśnie 50dag
cukier 20 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik czereśniowy

czereśnie zalać wrzątkiem, gotować chwilę- przetrzeć przez sito. Osłodzić do smaku, dodać mąkę rozprowadzoną wodą, mieszając zagotować. Po zdjęciu z palnika dodać cukier waniliowy- schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 04.06.2011 22:49
ciekaw propozycja na upalne dni
Gosia32
Gosia32 12.05.2011 09:16
ciekawe,nigdy nie robiłam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak