Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata miodowo-pieprzowa do karkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód sztuczny 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 owocu
ocet balsamiczny 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
oliwa 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 1/2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata miodowo-pieprzowa do karkówki

Miód mieszamy z sokami – cytrynowym i pomarańczowym. Dodajemy ocet balsamiczny oraz winny, oliwę oraz pieprz kolorowy świeżo zmielony (ok 25 okręć młynka). Całość dokładnie mieszamy i zalewamy plastry karkówki posypane solą. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 15.07.2012 21:25
super
Mirka-Ludomila 01.02.2012 09:52
ciekawa
Mirka-Ludomila 01.02.2012 09:52
ciekawa
BernadettaP 14.01.2012 17:29
Muszę koniecznie wypróbować :)
Seba 22.05.2011 21:03
muszę spróbować
polly66 11.05.2011 10:14
fajne połączenie, już mi się podoba
MAR3STA 31.03.2011 23:02
podobają mi się twoje pomysły na marynaty;)
accee 31.03.2011 19:26
Polecam
Jolanta_P-S 30.03.2011 20:18
ty to lubisz eksperymentować z tymi marynatami;)
Dorota76 30.03.2011 18:15
super smak musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak