Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 70 g
mięso mielone 80 g
tłuszcz 10 g
koncentrat pomidorowy 20 g
groszek zielony 80 g
natka pietruszki 10 g
sól
papryka
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: risotto

Mięso smażyć. Ryż opłukać, dodać do mielonego wraz z przyprawami, smażyć w dalszym ciągu. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Następnie przełożyć ryż do garnka, wlać wrzącej wody i gotować pod przykryciem na słabym ogniu. Groszek zielony z puszki zagotować, odcedzić, dodać do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak