Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona cielęcina z jajkami w naleśnikach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
ser edamski 5 dag
posiekana zielenina
sos
mąka 1 łyżka
masło roślinne 1 łyżka
śmietana ½ szklanki
mleko ½ szklanki
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
naleśniki
rokpol 5 dag
cielęcina pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona cielęcina z jajkami w naleśnikach

Przyrządzić jedną szklankę sosu. Rozgrzać piekarnik. Cielęcinę pokroić w drobne kawałki, jajka pokroić na większe kawałki, dodać do sosu, rozgrzać na niewielkim ogniu. Sos z mięsem i jajkami rozłożyć na niewielkich naleśnikach, zwinąć je w rulonik, ułożyć na wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać serem oraz kawałkami masła i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 22.10.2011 20:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak