Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z farszem jajecznym z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 70 g
margaryna 25 g
śmietana 25 g
drożdże 5 g
sól
Farsz:
jajko 2 szt.
cebula 80 g
tłuszcz 5 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z farszem jajecznym z cebulą

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. przygotować farsz: Ugotować jajka na twardo w wodzie ze szczyptą soli, ostudzić, obrać i posiekać. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Do masy jajecznej dodać cebulę i przyprawy- wymieszać. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.11.2011 09:27
fajny przepis
BozenA 12.11.2011 10:22
super
BozenA 12.11.2011 10:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak