Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z farszem grzybowym ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 85 dag
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana ½ szklanki
jajko 2 sztuki
sól
Farsz:
cebula 3 sztuki
olej 3 łyżki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z farszem grzybowym ani

Obrać ziemniaki, ugotować, odcedzić. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę na stolnice posypaną mąką. Dodać resztę mąki, jajko mąkę ziemniaczaną i wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta toczyć niezbyt cienkie wałki, kroić na kawałki, każdy rozpłaszczyć na placuszek, w który zawijamy starannie przygotowany farsz. Knedle kłaść do wrzącej lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotować ok. 3 minuty.
Przygotowanie farszu: Grzyby namoczyć przez noc, następnie je ugotować. Kapustę zalać wywarem z grzybów, gotować pół godziny. Na patelni smażyć kapustę, cebulę pokrojoną oraz grzyby, pod koniec dodając posiekane jajko na twardo, przyprawić na ostro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 29.04.2012 10:53
ciekawe danie
suzana 30.03.2011 17:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak