Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany szpinak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 200 g
cebula 50 g
olej 10 g
ryż 15 dag
koncentrat pomidorowy 5 g
mleko 100 g
jajko 1 szt.
mąka 3 g
sól
pieprz
papryka mielona
kefir

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany szpinak

Szpinak przebrać, wypłukać, drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Dodać szpinak i dusić ciągle mieszając. Gdy szpinak jest już gotowy, dodać koncentrat pomidorowy, ryż i przyprawy, wymieszać i poddusić. Przełożyć szpinak do naczynia żaroodpornego, polać kefirem wymieszanym z jajkiem i mąką, przyprawami. Piec w piekarniku do lekkiego zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.02.2012 08:02
ciekawy sposob na szpinak, warty wyprobowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak