Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże 1 KG
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 1 szklanka
czosnek 1 ząbek
tabasco 4 krople
sól 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
kilka ziarenek pieprzu cytrynowego
so z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z rusztu

Krewetki umyć i osuszyć (jeśli mamy mrożone to uprzednio rozmrozić). Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pietruszkę umyć, połowę drobno posiekać. Wszystkie składniki wraz z przyprawami i sokiem z cytryny wymieszać z oliwą. Do zalewy przełożyć krewetki. Marynować w temperaturze pokojowej 2-3 godziny. Piec na grillu 2-3 minuty z każdej strony. Podawać ozdobione pozostałą natką pietruszki i pokrojoną na cząstki cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.10.2011 11:45
brzmi ciekawie
Motorek 13.06.2011 00:23
super
Emilia22 23.09.2010 16:57
muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak