Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z nutką ziela angielskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 40 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
pieczarki 5 sztuk
papryka konserwowa 1/2 słoika
olej do smażenia
sól
pieprz
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z nutką ziela angielskiego

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na oleju, trochę solimy. W trakcie smażenia dodajemy pokrojoną cebulę, pieczarki, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. do mięsa dolewamy wodę i dodajemy 2-3 ziarna ziela angielskiego, listek laurowy i pozostałe przyprawy. całość dusimy do miękkości, ewentualnie doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 26.05.2012 15:19
apetyczny
evita0007 16.04.2011 22:33
wspaniały gulasz,lubie takie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak