Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 2 szt
pieczarki 5 szt
ser żółty 100 gram
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat wg uznania
majonez 3-4 łyżk
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka

Karkówkę pokroić w grube plastry i posypać przyprawą do mięs z obu stron.Plastry mięsa ułożyć w naczyniu żaroodpornym pionowo.Cebulę pokroić w kostkę i posypać nią mięso.Wierzch posmarować najpierw ketchupem,a potem majonezem.Dusić w nagrzanym piekarniku do180 st.C ok.1,5 godz.Wyjąć mięso,posypać startym serem i jeszcze zapiekać aż ser na mięsie się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 01.02.2014 00:04
smaczne miesko
Seba 25.11.2013 11:13
fajny obiadek
Łukasz15 01.06.2013 15:15
Pyszne danie, aż chce się jeść
anemon 29.03.2013 16:27
Smaczny sposób na karkówkę.
ben-ka 02.01.2013 10:21
uwielbiam:)
Krystyna32 16.09.2012 09:29
pycha
ankaryba 25.08.2011 00:08
wspaniała
Ania67 24.06.2011 11:39
pycha
alaaa 27.05.2011 20:13
znakomitości
misia53 06.04.2011 07:42
Ale pachnie...
IZABELA29 31.03.2011 10:47
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak