Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 800 gram
cebula 200 gram
morele suszone 50 gram
piwo 1 szkl
musztarda 2 łyżki
miód 2-3 łyżki
olej 3 łyżki
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
jabłko kwaśne 2-3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w piwie

Pokrojone na kawałki żeberka natrzeć kminkiem,solą i pieprzem.Odstawić na godzinkę.Żeberka usmażyć na oleju z obu stron,podlać szklanką piwa i dusić pod przykryciem ok.30 minut.Jabłka pokroić na cząstki,cebulę pokroić i podsmażyć.Do cebuli dodać jabłka.Żeberka posmarować musztardą i miodem.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,obłożyć wokół jabłkami i cebulą.Jabłka również posmarować musztardą i miodem.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 st.C i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 03.01.2014 20:48
dobre żeberka
anemon 18.04.2013 13:36
Pysznie, pysznie u Ciebie.
Wafelek2601 29.10.2012 19:54
fajne
Krystyna32 02.08.2012 11:43
extra
Motorek 09.05.2012 09:55
pycha
kanu83 06.03.2012 19:58
extra
Wacław 25.02.2012 08:21
pyszne danie
kate.500 30.12.2011 07:45
pycha
Ania67 13.09.2011 20:28
super smaczne
RenataZ-et 07.07.2011 23:12
robi podobnie-takie żeberka są pyszne!
IZABELA29 29.05.2011 10:27
smakowicie
ben-ka 29.05.2011 10:08
świetny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak