Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ognista karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pikantny keczup 10 łyżek
tabasco 1 łyzka
posiekany rozmaryn 2 gałązki
oliwa 200 ml
wino czerwone 250 ml
schab 60 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: ognista karkówka

Kotlet lekko rozbić ręką (nie używać tłuczka, bo mięso będzie zbyt suche). Z podanych składników przygotować marynatę. Zanurzyć w niej mięso i wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Następnie ułożyć na grillu i piec do czasu, aż będzie miękkie. Podawać np. z sosem barbecue.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.08.2011 11:40
pycha
jeta72 01.07.2011 08:56
bardzo ognista, mniam;)
Magdalena80 04.06.2011 23:23
o należy spróbować jak ognista

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak