ognista karkówka

ognista karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pikantny keczup

    10 łyżek
  • tabasco

    1 łyzka
  • posiekany rozmaryn

    2 gałązki
  • oliwa z oliwek

    200 ml
  • wino czerwone

    250 ml
  • schab

    60 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlet lekko rozbić ręką (nie używać tłuczka, bo mięso będzie zbyt suche). Z podanych składników przygotować marynatę. Zanurzyć w niej mięso i wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Następnie ułożyć na grillu i piec do czasu, aż będzie miękkie. Podawać np. z sosem barbecue.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

02.08.2011 11:40
pycha

jeta72

01.07.2011 08:56
bardzo ognista, mniam;)

Magdalena80

04.06.2011 23:23
o należy spróbować jak ognista

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat