Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z czerwoną fasolą i kukurydzą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0,5 kg
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
kukurydza 0,5 puszki
cebulka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz cayene do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z czerwoną fasolą i kukurydzą

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. mięso mieszamy z fasolą, kukurydzą i cebulą oraz z jajkiem dodajemy 2 łyżki bułki tartej doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce i smażymy na brązowy kolor z obu stron. Podajemy do obiadu z ziemniaczkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak