Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
wędzonka 1/2 kg
kiełbasa 1/2 kg
cebula 3 szt
marchewka 4-5 szt
ziemniaki 1 kg
olej 250 ml.
przyprawa prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek

Żaroodporne naczynie wyłożyć liśćmi kapusty.Wszystkie składniki pokroić w plasterki,kapustę poszatkować.Układać warstwami warzywa przekładając wędzonką i kiełbasą,posypując każdą warstwę przyprawami .Można dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku lub czosnek w całości.Wszystko polać oliwą i zapiekać w piekarniku ok.1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 06.03.2013 11:09
Apetyczne jedzenie, a piekarnik jest dobrym rozwiązaniem na niepogodę.
kate.500 02.02.2013 22:07
super
Krystyna32 25.08.2012 08:43
pyszne
adam1f 19.06.2012 00:29
dobre
Tika4444 14.09.2011 08:20
super pomysł
Justa32 16.07.2011 19:34
pyszniutkie
Ania67 15.06.2011 22:17
uwielbiam takie jedzonko
barbara11561 29.05.2011 10:42
Ja też robię w kociołku żeliwnym,ale czasami nie możemy się doczekać na ognisko,więc robię w piekarniku:)
ben-ka 29.05.2011 10:28
robię podobnie:) tylko w garze żeliwnym na ognisku.
Robert10 06.05.2011 08:11
pyszne jedzonko
IZABELA29 13.04.2011 08:25
smacznie i do syta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak