Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pasek żeberek

  • buraki

    1,5 kg
  • jabłka

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    2-3 sztuki
  • liść laurowy

    2-3 sztuki
  • sok z cytryny

  • sól i pieprz do smaku

  • włoszczyzna

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żeberka umyć i chwilę pogotować z liściem laurowym i zielem angielskim zbierając co jakiś czas szum. Następnie dodać włoszczyznę pokrojoną w dowolną kostkę oraz jabłka. Dodać buraki najlepiej starte na tartce jarzynowej o grubych oczkach. Gotować do miękkości. Na samym końcu doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

17.07.2011 22:45
Uwielbiam taki barszczyk.

gosia47-47

20.05.2011 09:33
pycha

edyta12017

16.05.2011 21:35
pycha

Kasiax18

29.04.2011 19:15
Mniam...

artur7

22.04.2011 20:18
uwielbiam

paulina131

19.04.2011 17:55
hmm barszcz pyszna zupka

becia

19.04.2011 14:30
Wygląda apetycznie

agnieszka214

17.04.2011 11:10
pycha

novita23

10.04.2011 21:09
lubię

gosia47-47

07.04.2011 15:28
uwielbiam barszcz czerwony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat