Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew duszona z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 6 sztuk
pieczarki 4-6 sztuk
sól do smaku
woda 100 ml
masło 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew duszona z pieczarkami

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na plasterki, pieczarki oczyszczamy i również kroimy w plastry. Masło wkładamy na patelnie i rozpuszczamy dodajemy marchew i podsmażamy około 3-4 minut po czym dodajemy pieczarki wszystko dusimy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu kiedy marchew i pieczarki wchłoną masło dolewamy wody i dusimy do miękkości pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem możemy podawać z ziemniakami , mięsem, ryżem a nawet z kaszą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak