Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z zacierką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1 sztuka
marchewka 1-2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie 2-3 sztuki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z zacierką

Z mąki, wody i jajka wyrabiamy ciasto na zacierki i władamy je do lodówki.
Kurę dokładnie myjemy dzielimy na kawałki a następnie chwilkę gotujemy zbierając szum jaki powstanie. Następnie dodajemy dowolnie pokrojone warzywa oraz cebulę przekrojoną na pół i opaloną nad palnikiem. Dodajemy liść i ziele angielskie i całość gotujemy na małym ogniu do miękkości. Na samym końcu dodajemy świeżo siekany koperek.
Z przygotowanego ciasta robimy zacierkę wrzucając ją na gotujący się rosół. Gotujemy do momentu aż wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 10.06.2012 21:42
bardzo go lubię
IlonaAlbertos 14.03.2012 11:44
Bardzo lubię domowe rosołki.
Emiliozo 23.07.2011 20:41
świetny
pacpaw 10.04.2011 17:27
bombowo :o)
ElizaT 31.03.2011 11:08
prosty i smakowity
Margo1 30.03.2011 17:37
pyszny, dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak