Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
cukier 15 dag
masło 15 dag
jaja 3 sztuki
cukier wanilinowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
kakao 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus

Utrzeć masło z cukrem,jajkami i cukrem waniliowym,dodać mleko,połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia,kawą i kakao.Przełożyć do formy i piec około 30 minut. KREM:1 jajko,5 łyżek cukru,3 łyżki kawy rozpuszczalnej,350ml.śmietany kremówki. KREM:Ubić na parze jajko z połową cukru,zestawić,dodać pozostały cukier i kawę.Połączyć z ubitą śmietaną.Posmarować ostudzone ciasto i udekorować piegami zrobionymi z polewy czekoladowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.05.2012 06:25
pycha
Tika4444 19.04.2012 15:47
fajny piegus
Tika4444 19.04.2012 15:47
fajny piegus
ronald88 24.07.2011 17:27
super
Teresa19 04.06.2011 16:42
smaczne
IKrakowianka 09.05.2011 22:12
bardzo ciekawy
Edyta38 04.05.2011 20:37
super
Ania67 31.03.2011 19:00
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak