Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 3 łyżki
wiśniówka 2 łyżki
curry 1 łyżeczka
makaron ryżowy 200 g
kurczak gotowany 200 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
marchew 1 szt
ogórki kiszone 3 szt
sos
sos sojowy 100 ml
imbir 0,5 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
chili 0,5 łyżeczki
boczek 4 plastry
płatki ryżowe 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ryżowe

Miód,wiśniówkę i curry utrzeć.Boczek pokroić w kostkę,wymieszać z pastą,odstawić na godzinę.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu,wystudzić.Cebulki i czosnek obrać,posiekać.Ogórki pokroić w kostkę.Marchewkę obrać,umyć,pokroić w talarki.Boczek usmażyć,przestudzić.Kurczaka rozdrobnić.Przygotować sos:czosnek obrać,posiekać,wymieszać z pozostałymi składnikami sosu,gotować 5 minut.Płaty ryżowe skropić gorącą wodą.Kurczaka,boczek wraz z sosem ze smażenia,marchewkę,makaron,ogórki i cebulę dobrze wymieszać.Na środek każdego płata ryżowego kłaść farsz,zwinąć jak naleśniki.Podawać z sosem,sałatą i natką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 24.06.2011 12:15
pycha
Dorota59 23.06.2011 14:04
jejciu, wyśmienite
aacaac 26.05.2011 08:37
ciekawe
Krystyna32 26.05.2011 08:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak