Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 gram
śmietana 100 ml
ogórek konserwowy 1 szt
mąka 1 lyzka
bulion 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z ziemniakami

Piers z indyka oczyścic umyc i osuszyc. Pokroic w kostke i opruszyc mąka. Smażyc na niewielkiej ilosci oleju. Podlewac bulionem i gotowac ok 30-40 minut. Gdy mięsko będzie miekkie zetrzec ogorka konserwowego doprawic sola i pieprzem i zaciągnąc smietana. Podawac na ziemniakach chyb kaszy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 28.12.2011 22:58
smaczny
grazia1 20.06.2011 13:13
pycha
agata1722
agata1722 20.04.2011 13:45
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak