Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
por (biała część) 2 sztuki
masło 4 łyżki
cebula czerwona 1 sztuka
estragon 1 łyżeczka
sól
pieprz
białe wino 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
łosoś filet 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z łososiem

Pory i cebulkę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić warzywa i przyprawy. Dolać wino i dusić warzywa aż płyn całkowicie odparuje. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w duże prostokąty. Na połowie ciasta nakłądać ostudzone warzywa. Muszą być dobrze odsączone z tłuszczu. Na warzywa połozyć filet z łososia (bez skórki), posypac solą i pieprzem. Ciasto skłać tak by tworzyły dużego pieroga. Dobrze pozlepiać krawędzie. Jajko ubić z niewielką ilością wody i posmarowac nim każdy kawałek ciasta z wierzchu. Widelcem zrobić kilka dziurek w cieście zeby para uchodziła. Piec 30 minut w temp. 200 C
Smacznego!!

-->najlepiej smakuje z sałatą polaną odrobiną soku z cytryny lub kremem z gorczycy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak