Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra potrawka z fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 25 dag
fasola biała 25 dag
cebula 2 szt
szynka chuda 20 dag
tłuszcz 1 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
chilli 0,5 łyżeczki
boczek 20 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra potrawka z fasoli

Fasolę umyć na sicie pod bieżącą wodą,zalać zimną wodą,moczyć przez 8 godzin.Namoczoną fasolę,odcedzić,zalać świeżą wodą(około 2,5 litra).Gotować bez przykrycia 10 minut.Cebulę obrać,pokroić,zeszklić na tłuszczu.Boczek i szynkę pokroić w kostkę.Cebulę razem z tłuszczem ze smażenia,szynkę,boczek i koncentrat dodać do fasoli.Rondel przykryć,gotować 40 minut(fasola musi być przykryta wodą).Gdy fasola będzie miękka,osolić,przyprawić chilli.Gotować bez przykrycia jeszcze 10 minut.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 31.05.2011 10:52
z czerwonej fasoli nie robiłam, ale super musi wyglądać
Ania67 18.05.2011 22:25
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak