Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

slodkie szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
dymki ze szczypiorkiem 1 peczek
olej
rodzynki 100 g
sól
cukier
sos sojowy
mąka ziemniaczana 1 łyzka
filet z kurczaka 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: slodkie szaszłyki

Rabarbar i szczypior pokroić na 3 cm paski.
Posiekaną dymkę i rabarbar przesmażyć na oleju dodać 50 ml wody i dusić ok 5 min. Następnie dodać rodzynki, doprawić do smaku i wlać sos sojowy, wszystko wymieszać i dusić do miękkości.

Mąkę wymieszać z zimna woda i zatrzepać sos.
Mięso pokrój w paski i przypraw. Gotowe mięso nadziej na patyczki, smaż na oleju. Podawaj z cieplym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 22.10.2012 09:21
ciekawe
andrzej10 22.10.2012 08:04
fajne
andrzej10 22.10.2012 08:04
fajne
iknkirke 08.02.2012 21:07
fajne
Margo1 08.07.2011 19:18
fajne
Margo1 08.07.2011 19:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak