Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
cukier 1 szk
cukier waniliowy
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyzki
margaryna 0,5 kostki
rabarbar 0,5 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: placek z rabarbarem

Białka ubić z cukrem, dodawać kolejno żółtka, cukier waniliowy, a na końcu delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie wlać roztopioną margarynę. Ciasto wyłóż do formy i ułóż pokrojony rabarbar. Piecz ok 50 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.07.2011 19:14
mój ulubiony
Margo1 08.07.2011 19:14
mój ulubiony
maciek7 18.06.2011 10:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak