Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z cielęciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 500 g
jajko 3 szt
bulion 1 l
kukurydza w puszce 0,5 szt
groszek konserwowy 0,5 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z cielęciny

Cielęcinę umyć,zalać w garnku bulionem i gotować około 50 minut.Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać,pokroić w cząstki.Paprykę umyć,oczyścić z nasion,pokroić w paseczki.Kukurydzę i groszek osączyć na sicie.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę.Mięso wyjąć,pokroić w kostkę.Żelatynę dodać do bulionu,mieszając rozpuścić,dodać czosnek,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na dnie podłużnej formy ułożyć równolegle paski papryki oraz 1\\3 kukurydzy i groszku.Zalać częścią bulionu,tak aby przykrywał warzywa,pozostawić do zastygnięcia.Następnie ułożyć warstwę mięsa,szczypiorek,jajka,pozostałą kukurydzę i groszek.Wszystko zalać resztą bulionu,wstawić do lodówki do zastygnięcia(na około 3 godziny).Formę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie.Galaretę wyłożyć na podłużny półmisek.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 30.06.2011 09:48
pycha
magical66 30.03.2011 12:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak