Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Köttbullar z sosem musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 1 szt.
mięso mielone wieprzowo-wołowe 1/2 kg
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
mleko . .
sól . .
Pieprz czarny mielony Prymat . .

Przepis i sposób przygotowania na: Köttbullar z sosem musztardowym

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Bułkę moczyć w mleku przez ok. 10 minut, po czym dokładnie odcisnąć. Wymieszać z mięsem, jajkiem, cebulą, dodać sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formować małe kulki i smażyć w głębokim rondlu zanurzone w tłuszczu na złoty kolor.
Aby przyrządzić sos, rozpuścić masło, dodać musztardę, stopniowo dodawać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zośka1 03.07.2010 10:39
ooooooooooo ciekawe
darek6 10.06.2010 19:35
ale trudna nazwa, tegp dania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak