Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk po moskiewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 750 g
cebula 100 g
ocet winny 10 ml
cytryna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej sojowy 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk po moskiewsku

Mięso umyć,osączyć,pokrajać na kawałki 3cm i grubości 0.5cm,ułożyć w kamiennym naczyniu,przekładając pokrajaną w cienkie plastry cebulą,posypać solą i pieprzem,skropić octem i olejem.Naczynie przykryć,umieścić w chłodnym miejscu.Po dwóch dniach mięso wyjąć z zaprawy,nadziewać na szpadki na przemian z cebulą(można przekłądać też plastrami słoniny lub wędzonego boczku)Szpadki umieścić na brzegach brytfanny,wstawić do gorącego piekarnika.Piec ok.15minut.Podawać gorące układając na ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak