Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana
mąka pszenna
drożdże
jajko
mleko
cukier
masło
sól
olej do smażenia
kawior
śmietana
łosoś wędzony plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny

Drożdże rozetrzeć z cukremi odstawić do rozpuszczenia.Obedwa rodzaje mąki i sól wsypać do miski , wbić jajka .Do drożdży wlać mleko , zamieszać i wlać do mąki .Wyrobić ciasto .Na koniec dodać łyżkę roztopionego masła . Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia . Na patelni rozgrzać łyżkę oleju . Smażyć małe placuszki.Do blinów podawać gęstą śmietanę i kawior lub plasterki łososia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.04.2011 20:52
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak