Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety cielęce z oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki zielone 100 g
boczek wędzony 100 g
jajko 1 szt
marchewka 4 szt
czosnek 1 ząbek
bulion 1 szklanka
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek 1 łyżeczka
szałwia 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina 1000 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety cielęce z oliwkami

Boczek pokroić w paski.Marchewkę,cebulę i czosnek obrać,umyć i pokroić.Mięso wyrobić z jajkiem.Uformować pulpeciki wkładając do każdego oliwkę.Smażyć na oleju 5 minut.Wrzucić boczek i cebulę,zrumienić.Dodać oliwki,marchewkę,czosnek,koncentrat,zioła i bulion.Przyprawić do smaku,dusić przez 30 minut.Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.04.2011 21:02
fajny pomysł
agata1722
agata1722 14.04.2011 07:45
pyszne
magical66 30.03.2011 12:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak