Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boef strogonow

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
tłuszcz 20 g
mąka przenna 10 g
śmietana 100 ml
masło 10 g
koncentrat pomidorowy 50 g
cebula biała 50 g
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: boef strogonow

Wołowinę umyć,oczyścić z błon,pokrajać w paski grubości 1cm i długości4cm,oprószyć mąką i pieprzem,obsmażyć na tłuszczu.Przełożyć do rondla,dodać wcześniej podduszoną na maśle cebulę i koncentrat pomidorowy,podlać wodą lub wywarem i dusić na wolnym ogniu.Pod koniec duszenia dodać śmietanę i przyprawy.Potrawa powinna mieć ostry smak,niezbyt gęsty sos,ale nie spływający z kawałków mięsa.Podaje się jako gorącą przekąskę lub potrawę z dodatkiem klusek kładzionych i zielonej sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 20.05.2013 20:00
mniam napewno dobre
ela16 01.08.2011 10:39
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak