Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kołduny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 350 g
jaja 0.5 szt
biały łój wołowy 25 g
czosnek 10 g
cebula 25 g
woda 100 ml
baranina 400 g
wołowina 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kołduny

Mięso zemleć z cebulą,dodać posiekany łój,przyprawy,czosnek,wyrobić dokładnie,dodając trochę wody.Przygotować ciasto pierogowe.Wałkować partiami.Na cieście układać kulki nadzienia wielkości orzecha laskowego,przykryć ciastem i wykrawać małą foremką.Gotować we wrzącej,osolonej wodzie przez parę minut.Podawać z bulionem,czystym barszczem lub polane masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 29.05.2011 18:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak