Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z grzybów suszonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 50 g
natka pietruszki
cebula 1 szt
margaryna 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z grzybów suszonych

Grzyby moczyć nanoc, a później gotować przez godzinę. Ostudzone pokroić w paski. Cebulę posiekać i przesmażyć na margarynie. Dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Mieszając wlać trochę wywaru z grzybów. Wrzucić grzyby, doprawić. Gotować na małym ogniu przez 20 min, dodać śmietanę, przed podaniem posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.11.2013 09:26
bardzo taki lubię
Reda 06.02.2012 08:01
Extra
Reda 06.02.2012 08:01
Extra
Reda 06.02.2012 08:01
Extra
Motorek 12.07.2011 19:53
smaczny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak