Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe Beaty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone . .
udziec wołowy 50 dag
boczek wędzony 10 plasterków
cebula . .
wino białe wytrawne . .

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe Beaty

Wołowinę pokroić na cienkie plastry w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ogórki pokroić na 8 - 10 kawałków (w zależności od tego, na ile kawałków udało się pokroić wołowinę), cebulę w półplasterki. Na środku każdego z kawałków mięsa układać kawałek ogórka, nieco cebuli, smarować cienko musztardą, po czym zwinąć w rulon, owinąć plasterkiem boczku i związać bawełnianą nitką. W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć zrazy, następnie wlać wino, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości przez ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darek6 09.07.2010 20:27
Beaty to wszystko dobre
Zośka1 03.07.2010 10:38
fajne fajne
maxfighter 10.06.2010 22:44
NO JAK BEATY TO WARTO ;-]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak