turnedo z pieczarkami

turnedo z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    650 g
  • bułka paryska

    1 szt
  • masło

    100 g
  • pieczarki

    200 g
  • wino czerwone wytrawne

    130 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę pokroić na 5 kromek.Pieczarki usmażyć na części masła,dodać wino i dusić przez kilka minut.Z bułki przygotować grzanki.Oczyszczoną polędwicę pokroić na 5 kawałków,ukształtować okrągłe porcje,usmażyć na maśle.Mięso położyć na grzankach,ułożyć na wygrzanym półmisku i obłożyć pieczarkami,skrapiając sosem.Podawać z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat