Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cepeliny z miesem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ziemniaki ugotowane 4 szt
mielone mięso 40 dag
wędzony boczek 10 dag
cebula
olej
sól
pieprz
majeranek
kwaśna śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: cepeliny z miesem

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce, a ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Połącz ziemniaki i dopraw solą. Mięso podsmaż na patelni razem z cebulą, dopraw do smaku i wystudź.

Ciasto ziemniaczane podziel na części, każdą spłaszcz i nałóż farsz, zlep brzegi u uformuj podłużne kluski.
Wrzuć na osoloną gotującą się wodę i gotuj ok 20 min.
Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na oleju, dodaj śmietanę i dopraw, polej gotowe cepeliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.04.2012 19:37
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak