Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
boczek wędzony 20 dag
cebula
olej
sól
bryndza 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z bryndzą

1/3 część ziemniaków ugotuj w solonej wodzie. Resztę ziemniaków zetrzyj na tarce, dodaj do nich przeciśnięte ugotowane ziemniaki. Ciasto wymieszaj i posól. Ciasto podziel na małe kawałki, na każdy kawałek połóż ser i zrób kulkę. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć kluski, gotuj ok 10 min.
Cebulę posiekaj i zeszli na oleju, dodaj pokrojony boczek i przesmaż. Gotowe kluski okraś.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak