Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywne knedle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
twaróg 20 dag
marchew 1
por
masło 3 łyzki
mąka 2/3 szkl
jajko
sól
gałka muszkatołowa
mleko 2 szk
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: warzywne knedle

Ziemniaki ugotuj, przestudź i utłucz. Następnie dodaj łyżkę masła, 4 łyżki mąki, twaróg i jajka,wymieszaj i przypraw solą i gałką muszkatołową.

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce, a por posiekaj.
Ciasto ziemniaczane podziel na dwie części, do jednej dodaj marchewkę, a do drugiej pora.

Z obu ciast formuj kuleczki i wrzucaj na wrzątek (osolony), gotuj aż wypłyną na wierzch.
Z masła i mąki zrób zasmażkę, dodaj mleko i gotuj, aż zgęstnieje, przypraw do smaku.
Gotowe knedle polej sosem i posyp szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 18.01.2012 12:55
mmm pycha:)
maciek7 09.08.2011 11:35
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak