Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 250 g
masło 125 g
twaróg 1 kg
cukier puder 120 g
sok z cytryny
jajko 3
cukier puder 100 g
mleko skondensowane niesłodzon 240 ml
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowy sernik

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem, rozprowadź masę w tortownicy. Wstaw do lodówki.
Do mielonego twarogu dodaj cukier, sok z cytryny, wymieszaj i wbijaj po kolei jajka, cały czas mieszając.
Masę wyłóż na spód z herbatników i piecz około 45 min ww 180 stopniach. Ostudzone ciasto włóż do lodówki na 2 -3 godziny.
Sos:
Do miski wlej mleko i dodaj cukier (100 g), ubij, na koniec dodaj sok i skórkę z cytryny. Sernik polej sosem i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak