Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
cukier puder 250 ml
mąka 100 g
cynamon 2 łyżeczki
orzechy posiekane 200 g
płatki migdałowe 50 g
śmietana 30% 500 ml
borówki amerykańskie 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z owocami

Białka ubij na puch i dodawaj stopniowo cukier cały czas mieszając. Mąkę wymieszaj z orzechami i cynamonem, a następnie połącz z białkami, delikatnie mieszając. Masę wylej na prostokątną formę wyłożoną papierem, posyp migdałami i piecz ok 15-20 min w nagrzanym piekarniku.

Upieczone ciasto odwróć, spodem do góry i pozostaw do ostygnięcia.
Śmietanę ubij, rozsmaruj na cieście, posyp borówkami i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Roladę włóż do zamrażarki na 3 godziny. Wyjmij i potni na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 22.08.2011 21:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak