Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy laskowe 200 g
cukier puder 250 g
białko 4
czekolada
śmietana 30% 500 ml
cukier wanilinowy
śmietan fix 2

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z orzechami

Orzechy zmiel i wymieszaj z cukrem. Białka ubij na puch i dodaj orzechy. Masę podziel na trzy części upiecz trzy koła w tortownicy, w 170 stopniach przez 10 min.

Czekoladę rozpuść i wylej na papier do pieczenia, cienko rozsmarowując, jak stężeje podziel nożem na rożne kształty.
Śmietanę ubij z cukrem i fixem, przełóż blaty i wierzch ciasta. Udekoruj czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak