Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kawowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 200 g
masło 80 g
cukier 3/4 szkl
ser ricotta 500 g
ser mascarpone 500 g
jajko 3
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kawowy sernik

Masło rozpuść i wymieszaj z pokruszonymi herbatnikami, wyłóż spód tortownicy, wstaw do lodówki.
Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ricottę, mascarpone, wymieszaj a na końcu dodaj ubite białka. Delikatnie wymieszaj.

Kawę rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody i wymieszaj z 1/3 masy serowej. Na spód ciasta wyłóż jasny ser, a następnie część z kawą i wymieszaj łyżką tworząc zygzaki.
Piecz w temperaturze 170 stopni przez 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak