Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z oranżadą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 2 szkl
mąka 3,5 szkl
oranżada 1 szkl
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
orzechy
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z oranżadą

Ubić całe jajka z cukrem, potem dodawać mąkę na przemian z oranżadą i olejem. Podzielić ciasto na 2 części, jedną wymieszać z kakao. Lać ciasto od środka formy na przemian, raz białe raz ciemne. Po upieczeniu (60 minut) posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 06.11.2010 07:51
Fajny przepis.
Anna205 09.06.2010 08:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak