Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

trufle na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder
kakao
białe:
śmietana 30% 100 ml
masło 2 łyżki
czekolada biała 200 g
rum 1 łyżka
brązowe:
śmietana 30% 100 ml
czekolada deserowa 200 ml
masło 2 łyżki
likier pomarańczowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: trufle na słodko

Białe trufle.
Zagotuj śmietanę z masłem i zdejmij z ognia. Białą czekoladę potni na kawałki i wymieszaj ze śmietaną, pozostaw do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu czekolady postaw garnek na chwilę ponownie na małym ogniu, ale nie gotuj, dolej rum.

Brązowe trufle zrobić podobnie jak białe.
Obie masy wstawić do lodówki na 2 godziny.
Formuj kulki łyżka lub szpryca i układaj na papierze do pieczenia.

Wstaw do lodówki na następne 2 godziny. Białe trufle obtocz w cukrze pudrze, a brązowe w kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 03.05.2011 15:57
mmmm pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak