Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 50 dag
ziemniaki ugotowane 2 szt
marchewka ugotowana 2 szt
cebula 1 szt
ser żółty
majonez
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź pod pierzynką

Ugotowane marchewki, jajka i ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, sparzyć gorącą wodą. Posolić wszystkie warzywa. Śledzie pokroić w grube paski. Na dnie szklanego naczynia układać warstwami: rybę, cebulę, marchewki, jajka, ziemniaki. Wierzch posmarować warstwą majonezu, posypać żółtym serem startym na drobnych oczkach. Warstwy można powtórzyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.02.2013 22:47
i bardzo smaczne :)
Ada-Gaba 27.04.2012 16:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak